Søge hjemmeside:

Historien om Amesto

Mød familien Spandow.

«You never really own a family business. You merely look after it for the next generation».

Vores historie.

Det er mer enn 70 år siden Thors mor, Else Widerøe, stiftede selskabet Contact Service, som var spiren til Spabogruppen, Amesto og Spabo Eiendom. Familien ejer med hovedet og hjertet. De driver virksomheden lønsomt og bæredygtigt med et oprigtigt ønske om at gøre verden bedre. Lønsomhed og bæredygtighed er to sider af samme sag. Derfor er Amestos sociale projekter tæt knyttet til vores kerneforretning.

IVÆRKSÆTTERKULTUR I GENERATIONER

Det er over 30 år siden, at Thor Spandow (83) etablerede Spabo Eiendom. Han kalder sig stadig iværksætter. Det sidder i rygraden.

For et par år tilbake gennemførte Spabogruppen et generationsskifte. Den operationelle drift er overdraget til de tre børn, men Thor er stadig administrerende direktør for den samlede gruppe og ikke mindst: Han er stadig iværksætter.

- Vi er serieiværksættere, både børnene og jeg. Hvert selskab eller hver ejendom er et nyt iværksætterprojekt. Vi er ikke spekulanter – vi er udviklere og forvaltere. Vi køber ældre ejendomme, renoverer og udvikler dem. Vi bygger nye forretningsområder op fra bunden eller opkøber og udvikler mindre selskaber. Det handler alt sammen om at skabe værdi og foretage langsigtede investeringer.

IVÆRKSÆTTERGENER

Rolf Widerøe (onkel) udviklede den nuværende metode til strålebehandling af kræft. Viggo Widerøe (onkel) startede flyselskabet med samme navn. Else Widerøe (mor) skabte virksomheden Contact Service i 1948, kimen til Amesto.

Contact Service beskæftigede sig med at formidle sekretærjobs for udlændinge, som kom til Norge efter anden verdenskrig, og udviklede sig senere i retning mod vikarbranchen. Thor tog over i 1980 og fortsatte driften kombineret med arbejdet som administrerende direktør i Noack Batterier (senere Varta). Contact Service blev, i samarbejde med kompagnonen Lars B. Gjerde, udviklet til Norsk Personal Gruppen og derefter til Olsten Personal Norden. Dette selskab blev til sidst solgt til Adecco i 2001. På dette tidspunkt var selskabet det næststørste rekrutteringsbureau i Norden med en årlig omsætning på 2,1 mia. kr.

Thor har altid været interesseret i ejendomme, men tidligere kun på hobbybasis. Da Adecco købte ejerne ud af det, som dengang hed Olsten Personal Norden, placerede Thor 150 mio. kr. af gevinsten i familiens ejendomsselskab.

Så vågnede børnene op!

 

 

 

Næste generation.

Jan 466x466 IMG_5058

FØRST KOM DEN MELLEMSTE...

Jan Spandow (50), den yngste søn, gik ind i ejendomsdriften i 2001 og har siden da været i spidsen for ejendomsselskabet Spabo m/datterselskaber. Selskabet specialiserer sig i udleje af erhvervslokaler og lejligheder med central beliggenhed i Oslo og Moss. Spabo tilbyder både møblerede og umøblerede lejligheder til korttids- og langtidsleje samt en betydelig portefølje af erhvervsområder på Grünerløkka, Bislet, Tøyen og Frogner. Spabo har også ejendomme i udlandet.
Arild 466x466 IMG_5338

Så kom den største..

Arild (52) kom ind i den del af familievirksomheden, der arbejder med servicebranchen, og i 2002 blev Amesto Group etableret. Selskabet er 100% ejet af Spabogruppen. Amesto leverer outsourcingtjenester i regnskab, løn og HR, Robotics, forretningssystemer, Cloud Infrastructure, AI & Analytics, IT-konsulenter samt bemandingstjenester gennem Top Temp. Amesto-koncernen har også tilknyttet flere intraprenører, som vælger at bruge deres iværksættergener hos os.
Ariane Spandow

Så kom den mindste...

Det var heller ikke muligt for Ariane (44) at modstå fristelsen. Efter at have grundlagt og drevet sin egen virksomhed fra hun var 25 år, valgte også hun at blive en del af den operationelle drift i koncernen. Hun startede i markedsteamet i 2012 og har siden arbejdet med at positionere bæredygtig drift med et samfundsperspektiv som fundament for alle selskaber i koncernen. Corporate Social Value skaber stolthed og konkurrencemæssige fordele for vores virksomheder og skaber gode historier også med henblik på det generationsperspektiv, vi har. I 2021 blev hun bestyrelsesformand i Spabogruppen.
---------------------BODY END ----------------------------